Acties

Limburgse Decolletés

www.limburgsedecolletes.nl

Limburgse decolletés zijn samen sterk tegen borstkanker

In het kader van oktober borstkankermaand doen we een bijzondere oproep aan alle Limburgers. Doe mee met de bijzondere actie 'Limburgse decolletés': een ode aan de vrouwenborst!

Twee rozen, één decolleté

Meedoen is gemakkelijk. Deelnemers kiezen twee producten die samen visueel één decolleté vormen (dat kan met in principe elk product zijn). Ze zetten dat product van 1 tot en met 31 oktober in de schijnwerpers en proberen er zoveel mogelijk van te verkopen. De opbrengst van de actie gaat naar wetenschappelijk kankeronderzoek in Maastricht UMC+. Zuiderlicht helpt deelnemers met gratis pr-materiaal: een speciale spaarpot, het winkelbordje 'wij doen mee' en online aandacht op de speciale facebook-pagina. Winkeliers, bedrijven, scholen, verenigingen, families en vriendenclubs kunnen hun eigen draai geven aan deze actie. Heel Limburg wordt uitgenodigd om mee te doen.

Onderzoek redt levens

Elk jaar krijgen in Nederland ruim 14.000 vrouwen en circa 100 mannen de diagnose borstkanker. Het is daarmee de meest voorkomende vorm van kanker. Nieuwe behandelmethoden zijn dan ook van levensbelang. In het Maastricht UMC+ wordt onderzoek gedaan naar een effectieve geneeswijze voor uitgezaaide (borst)kanker met zogenaamde killercellen dit onderzoek staat onderleiding van dr. Lotte Wieten. Een ander onderzoek is het opsporen van uitzaaiingen bij borstkanker in de lymfeklieren doormiddel van MRI-scan onderleiding van dr. Marjolein Smidt. Baanbrekend onderzoek dat hoop geeft voor iedereen die met deze ziekte te maken krijgt.

Meer informatie

Ga naar www.limburgsedecolletes.nl | www.facebook.com/limburgsedecolletes, mail naar info@kankeronderzoekfondslimburg.nl of bel 043 – 407 73 63. Aanmelden voor ‘Limburgse Decolletés’ kan tot 1 oktober a.s.; een gift voor onderzoek kan uiteraard ook op rekeningnummer NL06 INGB0 00 504 39 12 o.v.v. Limburgse decolletés of via het online donatieformulier