Help Gondy! Stop Kanker!

Help Gondy Stop Kanker
Mijn verhaal

Mijn naam is Gondy Wouters en ik werk sinds 1995 bij de eenheid Limburg, district Parkstad.

19 jaar geleden werd bij mij de aandoening MGUS ontdekt. Dit is een afwijking van één van de witte bloedcellen die zich kan ontwikkelen tot de ziekte van Kahler,  beenmergkanker. Vorig jaar, ik was toen 46, werd de kanker actief. Er volgde een zware periode van vier chemokuren en in november 2015 een stamceltransplantatie. Deze werd mij bijna fataal vanwege een toxische vergiftiging. Een spannende tijd voor mij, mijn man en onze twee tieners. Er is nu resultaat, maar ik ben niet genezen. Niemand kan mij vertellen wanneer de kanker weer actief wordt, hoelang ik nog te leven heb.

Eén op de drie mensen wordt geconfronteerd met kanker. Het is de hoogste tijd dat we kanker een halt toeroepen!

Onze Hoop: Nieuwe therapie met behulp van Donor Natural Killercellen!

Het Maastricht UMC+ verricht al jaren onderzoek naar Donor Natural Killercellen.

Deze NK-cellen zijn cellen in het immuunsysteem dat ons beschermt tegen ziekteverwekkers maar ook tegen kankercellen. Door nu gebruik te maken van Donor NK-cellen is de kans veel kleiner dat kankercellen zich kunnen verstoppen en/of vermommen als gezonde cellen. De resultaten tot dusver zijn meer dan hoopgevend.

Het unieke van dit onderzoekis dat de onderzoeksgroep in staat is de juiste Donor NK-cellen bij de juiste patiënt te selecteren. Men zoekt samen met een Amerikaanse partner een manier om zoveel mogelijk Killercellen in korte tijd te produceren en om deze Killercellen zo effectief mogelijk te maken. Het onderzoek richt zich nu op borstkanker en de ziekte van Kahler maar de verwachting is dat de Donor NK-cellen ook effectief zullen zijn tegen andere vormen van kanker. 

Het onderzoek nadert de eindfase waarna de klinische studie (het testen bij mensen) van start kan gaan. Maar financiële middelen uit fondsen zijn niet genoeg om het onderzoek voortvarend af te ronden.

De actie "Help Gondy, Stop Kanker"

Samen met Kankeronderzoekfonds Limburg zamel ik geld in voor dit belangrijke unieke onderzoek. Op mijn verjaardag, 12-12-2016, ga ik de volledige opbrengst van mijn actie overdragen aan de onderzoekers.

Wil je helpen en online-doneren?

Ga naar: www.help-gondy-stop-kanker.nl

Hier kun je  direct geld overmaken en de actuele opbrengst van de actie zien. Mijn streven is om 50.000 euro op te halen voor dit NK-cellen onderzoek. Met elke euro doneer je 1.500.000 killercellen en hoe meer killercellen, hoe groter/sneller de kans dat kanker verslagen wordt.

Kijk op: www.facebook.com/helpgondystopkanker en deel mijn bericht!

Ten slotte, wil je ook meer lezen over hoe ik de periode rond mijn chemokuren heb ervaren, kijk dan op mijn blog: www.gondyenkahler.blogspot.nl

 

Sluit de enquête