Wenskaarten

Kaarten die écht verbinden

De kunstwerken van de Limburgse kunstenaars Séverine Gagnieu en Thei Derks zijn beide buitengewoon en hebben 'verbinding' als centraal thema. Beide creaties stralen de diep gewortelde gemeenschapszin uit waar onze provincie om geroemd wordt, en belichamen op treffende wijze het samenzijn en het versterken van banden gedurende de feestelijke seizoenen.

Bestel unieke wenskaarten De unieke wenskaarten zijn alleen in 2023 verkrijgbaar

De 𝙡𝙞𝙢𝙞𝙩𝙚𝙙 𝙚𝙙𝙞𝙩𝙞𝙤𝙣 wenskaarten zijn te koop per setje van 10 kaarten, bestaande uit 5 kaarten van Séverine Gagnieu en 5 kaarten van Thei Derks, voor slechts €30,00. Met je aankoop steun je baanbrekend kankeronderzoek.

Ja, ik bestel de 𝙡𝙞𝙢𝙞𝙩𝙚𝙙 𝙚𝙙𝙞𝙩𝙞𝙤𝙣 wenskaarten
Séverine Gagnieu
Severiene
Het bijzondere werk van Séverine Gagnieu
Séverine Gagnieu
Thei Derks
Thei
Het prachtige werk van Thei Derks
Thei Derks
Over dit werk

Verschillende werelden smelten samen, waarbinnen de meanderende lijn alle elementen verbindt. Daar, onder de oppervlakte dat woekert, waar verdriet en leed op de loer liggen. Maar er zijn ook de ontwikkelingen, verdergaande onderzoeken die nieuwe kracht en hoop geven. Bewegingen die naar het licht toe gaan! De kerstgedachte van verbinding en hoop belooft dat het steeds opnieuw morgen beter wordt.

Over dit werk

Het schilderij visualiseert op een deels abstracte, deels figuratieve manier de verbondenheid tussen de verschillende medische centra in Limburg. Het stromend water, bekend als allereerste levensbehoefte symboliseert het door laten vloeien van kennis in de stromingsrichting. De stroom voert tevens het oude af, voert het nieuwe aan en verrijkt daarmee steeds meer de kennis van de onderzoeker. De verschillende locaties zijn weergegeven als cellen die met elkaar verbonden zijn en daardoor tevens als een geheel opereren. In het midden een zee van licht, die het kerstidee, het gevoel van liefde, warmte en geborgenheid vertegenwoordigen.

Sluit de enquête