Uw nalatenschap 
Zelfs als u er niet meer bent, kunt u veelbelovend onderzoek naar kanker blijven ondersteunen. Dit kan door Kankeronderzoekfonds Limburg op te nemen in uw testament. U kunt Kankeronderzoekfonds Limburg op twee manieren opnemen in uw testament:

Erfstelling
Als u kiest voor een erfstelling, dan benoemt u Kankeronderzoekfonds Limburg (mede)erfgenaam voor uw nalatenschap. U bepaalt hoe groot het percentage van de erfenis is dat wij erven. Het is mogelijk om meerdere personen en/of goede doelen tot erfgenaam benoemen.

Legaat
U kunt ook kiezen voor een legaat, waarbij u een vast bedrag of een erfstuk nalaat aan Kankeronderzoekfonds Limburg. Wat u nalaat kan groot of klein zijn. Een legaat kan bijvoorbeeld bestaan uit een huis, maar ook een aandelenportefeuille of een enkel kunstwerk.

Goed om te weten:
U kunt één of meerdere eigendommen nalaten onder het recht van vruchtgebruik. Naasten kunnen dan uw eigendommen blijven gebruiken tot een moment dat u gekozen heeft. Uw partner kan bijvoorbeeld in uw huis blijven wonen totdat hij of zij overlijdt. Zo steunt u Kankeronderzoekfonds Limburg via uw testament en laat u ook uw dierbaren goed verzorgd achter.
Dit regelt u allemaal bij de notaris, die u precies kan uitleggen wat de mogelijkheden zijn.

Bespreek uw wensen met de notaris
Het besef dat uw nalatenschap goed is geregeld, kan rust geven. U kunt uw testament op laten maken bij de notaris, die u onder andere kan informeren over de mogelijkheden en kosten. U beslist zelf welk deel van de erfenis u nalaat. Als u besluit om Kankeronderzoekfonds Limburg op te nemen in uw testament, heeft uw notaris de volgende gegevens nodig:

Stichting Kankeronderzoekfonds Limburg, gevestigd te Maastricht
Gaetano Martinolaan 85
6229 GS Maastricht 

Rekeningnummer (IBAN): NL06INGB0005043912
KvK: 41077893
RSIN-nummer: 807328194

Heeft u vragen? Dan beantwoorden wij die uiteraard graag. U kunt contact opnemen met Marcel Bourgonje door te bellen naar 06 52 24 26 57 of mail naar m.bourgonje@hfl.nl

Auréus Maastricht
Auréus Maastricht

“Cliënten stellen ons af en toe de vraag ’of wij een goed doel weten’. Voor vermogende mensen, vermogende families is het financieel aantrekkelijk om jaarlijks een bepaald bedrag te besteden aan een goed doel. Wij noemen dan een aantal goede doelen, waar de cliënten zelf een keuze uit kunnen maken. Uiteraard is het Kankeronderzoekfonds Limburg één van de doelen! Niet alleen omdat we het fonds goed kennen, maar vooral ook omdat we de mensen áchter het fonds kennen. Het wordt ‘mean and lean’ gerund en het Kankeronderzoekfonds Limburg heeft uitstekende connecties met het Maastricht UMC+. Dat is een belangrijk voordeel. Door de regionale binding heeft dit goede doel een streepje voor. We kunnen het zonder meer aanbevelen!”
Jan-Willem Werker, Auréus Maastricht


 

Sluit de enquête