Organisatie

Kankeronderzoekfonds Limburg

Kankeronderzoek is één van de belangrijkste speerpunten van het Maastricht UMC+. Samen werken wij aan een ideaalbeeld waarin kanker niet langer bestaat. Daar is veel onderzoek voor nodig en dat kost veel geld. Het Kankeronderzoekfonds Limburg wil Limburg betrekken in de strijd tegen kanker om zo meer geld in te zamelen dat direct naar onderzoek in het Maastricht UMC+ gaat.

Vooruitzichten

In de komende tien jaar neemt het aantal nieuwe gevallen van kanker in ons land fors toe. Dat komt door de vergrijzing: kanker is een ziekte die je vaak op oudere leeftijd overkomt. In Noord-Brabant, Limburg en Flevoland slaat de vergrijzing het hardste toe. Daar zal de stijging dan ook het sterkst zijn. Terwijl bestaande behandelingen steeds effectiever worden, sterft nog steeds vijftig procent van de kankerpatiënten. Ondanks behandelingen als radiotherapie, chemotherapie en chirurgie. Daarom is het belangrijk om nieuwe, aanvullende behandelmethoden te vinden. Kankeronderzoekfonds Limburg houdt de vinger stevig aan de pols.
Nieuwe behandelmethoden voor kanker zijn nog steeds van levensbelang. Daar is hoogwaardig medisch-wetenschappelijk onderzoek voor nodig. Kankeronderzoekfonds Limburg steunt medisch-wetenschappelijk onderzoek van het Maastricht UMC+. Dit doet zij door fondsen te werven voor onderzoek: plastische chirurgie, borstkanker, dikke darm­kanker, longkanker, niercelkanker en natural killer cells.