Nalatenschap brochure opvragen

Uw nalatenschap 
Zelfs als u er niet meer bent, kunt u veelbelovend onderzoek naar kanker blijven ondersteunen. Dit kan door Kankeronderzoekfonds Limburg op te nemen in uw testament. U kunt Kankeronderzoekfonds Limburg op twee manieren opnemen in uw testament:

Erfstelling
Als u kiest voor een erfstelling, dan benoemt u Kankeronderzoekfonds Limburg (mede)erfgenaam voor uw nalatenschap. U bepaalt hoe groot het percentage van de erfenis is dat wij erven. Het is mogelijk om meerdere personen en/of goede doelen tot erfgenaam benoemen.

Legaat
U kunt ook kiezen voor een legaat, waarbij u een vast bedrag of een erfstuk nalaat aan Kankeronderzoekfonds Limburg. Wat u nalaat kan groot of klein zijn. Een legaat kan bijvoorbeeld bestaan uit een huis, maar ook een aandelenportefeuille of een enkel kunstwerk.

Goed om te weten:
U kunt één of meerdere eigendommen nalaten onder het recht van vruchtgebruik. Naasten kunnen dan uw eigendommen blijven gebruiken tot een moment dat u gekozen heeft. Uw partner kan bijvoorbeeld in uw huis blijven wonen totdat hij of zij overlijdt. Zo steunt u Kankeronderzoekfonds Limburg via uw testament en laat u ook uw dierbaren goed verzorgd achter.
Dit regelt u allemaal bij de notaris, die u precies kan uitleggen wat de mogelijkheden zijn.

Bespreek uw wensen met de notaris
Het besef dat uw nalatenschap goed is geregeld, kan rust geven. U kunt uw testament op laten maken bij de notaris, die u onder andere kan informeren over de mogelijkheden en kosten. U beslist zelf welk deel van de erfenis u nalaat. Als u besluit om Kankeronderzoekfonds Limburg op te nemen in uw testament, heeft uw notaris de volgende gegevens nodig:

Stichting Kankeronderzoekfonds Limburg, gevestigd te Maastricht
Gaetano Martinolaan 85
6229 GS Maastricht 

Rekeningnummer (IBAN): NL06INGB0005043912
KvK: 41077893
RSIN-nummer: 807328194

Heeft u vragen? Dan beantwoorden wij die uiteraard graag. U kunt contact opnemen met Marcel Bourgonje door te bellen naar 06 52 24 26 57 of mail naar m.bourgonje@hfl.nl

Sluit de enquête