Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Steun ons

Carla Boetes Fonds

Op 14 mei 2011 overleed onverwachts prof. dr. Carla Boetes; zij was hoogleraar radiologie gespecialiseerd in de mammadiagnostiek in het Maastricht Universitair Medisch Centrum+.

Carla Boetes

Carla Boetes had een voortrekkersrol in de ontwikkeling van de beeldvorming van borstkanker en met name in de ontwikkeling van de MRI.

Tijdens haar carrière, aanvankelijk in het UMC St. Radboud ziekenhuis te Nijmegen en na haar overstap in 2008 naar het Maastricht UMC+, tilde zij de borstkankerzorg in korte tijd naar een internationaal niveau. Zij was behoudens een zeer deskundige radioloog, ook een arts die nooit het menselijk aspect uit het oog verloor. Naast haar bijzondere aandacht voor de patiëntenzorg was zij ook internationaal een zeer gewaardeerd onderzoeker.

In het Maastricht UMC+ had zij diverse onderzoeken lopenen was zij altijd bezig om vernieuwende onderzoeken op te starten met als doel de beeldvorming en dientengevolge de behandeling van borstkankerpatiënten te verbeteren. Door haar onverwachtse overlijden viel een belangrijke steunpilaar voor deze onderzoeken weg. Door het Maastricht UMC+, en de afdeling radiologie (hoofd prof.dr.J.E. Wildberger) in het bijzonder, werd na haar overlijden de wens en wil uitgesproken de mammazorg in haar geest te continueren en waar mogelijk uit te bouwen.

Om Carla Boetes’ gedachtegoed voort te kunnen zetten, werd er door naaste collegae uit diverse specialismen het Carla Boetes Fonds in het leven geroepen. Het Carla Boetes Fonds heeft als doel jonge, veelbelovende onderzoekers op het gebied van de mammadiagnostiek financiële ondersteuning te geven, om zodoende de imaging van borstkanker, en dientengevolge de behandeling te verbeteren, geheel in de geest van Carla. Het Carla Boetes Fonds gaat de strijd aan met borstkanker.

 

Sluit de enquête