22 juli 2016

Wim Luinge tekent en schildert voor kankeronderzoek en doneert € 378,55

Wim Luinge, schildert, kankeronderzoek, LimburgBij Wim Luinge werd ruim 9 jaar geleden, in 2007, chrononische Myeloide leukemie geconstateerd.
Gelukkig overwon hij de ziekte na behandeld te zijn in Maastricht UMC+. Hij blijft nog wel onder controle bij prof. dr. Gerard Bos. Maar het gaat goed zolang hij zijn medicijnen blijft slikken.  

Na zijn herstel heeft Wim zich gestort op het maken van tekeningen en aquarellen.Het geld van verkochte werken doneert hij aan Kankeronderzoekfonds Limburg. Op deze manier steunt hij kankeronderzoek in het Maastricht UMC+.

Op de foto het huis van een bevriend echtpaar in Roermond dat hij heeft geschilderd. Spijtig genoeg heeft de heer des huizes zelf kanker en ondergaat hij momenteel een chemokuur. Zijn vrouw heeft Wim gevraagd om een aquarel van hun huis te maken, en dat is deze geworden. In ruil daarvoor heeft hij hen om een vrijwillige donatie gevraagd, en zodoende hebben zij honderd euro overgemaakt. Samen met de opbrengst van enkele andere tekeningen maakte dat 378,55 euro voor het goede doel!

Wilt u meer van zijn werk zien of hem een opdracht geven kijk dan op zijn website wimluinge.wordpress.com