Trap mee voor het Maastricht UMC+

Ongeveer 50 vrienden en familieleden zullen op zaterdag 3 september as. meedoen aan een fietstocht. Deze start in Amsterdam en eindigt in Maastricht.

Tijdens deze route is er een aantal opstappunten bepaald  van waaruit kan worden aangehaakt en meegefietst, De deelnemers bepalen zelf hoeveel kilometer ze gaan fietsen tot de finish in Maastricht. Het is de bedoeling dat de fietsers zich laten sponsoren en op die manier geld binnenhalen voor onderzoek in het Maastricht UMC+ via Kankeronderzoekfonds Limburg. Omstreeks 05.00 uur in de ochtend zal een kleine groep fietsers starten in Amsterdam, de woonplaats van de kinderen van Donnée. Rond 17.00 uur zal de gehele groep fietsers arriveren bij de Hotelschool in Maastricht, waar vrienden/supporters de toppers zullen ontvangen met een staande ovatie! Tijdens een gezellige bbq, zal een cheque worden overhandigd aan KOFL waarop het bedrag zal staan dat de fietsers en vrijwilligers hebben opgehaald met deze actie.

De actie is geïnitieerd door de vrienden van Donnée van Neer. Dit is hun motivatie:

 “Tijdens gesprekken met mijn oncologisch chirurg, dr. Esther Heuts, bleek dat zij zelf ook actief bezig is met onderzoek naar borstkanker. Zij onderzoekt of er bij patiënten na een DIEP-reconstructie (deze operatie heb ik in oktober 2015 gehad) in de follow up standaard MRI scans moeten worden gedaan. Dat onderzoek kost bijvoorbeeld extra MRI-scans en het salaris van een onderzoeker. Haar collega, Dr. Marc Lobbes werkt aan twee onderzoeken om uitzaaiingen in de lymfeklieren goed in kaart te brengen, iets wat bij borstkanker kan voorkomen. Daarom is het van belang dat ze verdachte lymfeklieren goed zichtbaar kunnen maken, maar met de huidige technieken kunnen ze dat nog niet goed genoeg bepalen. Ik zou het fantastisch mooi vinden wanneer we met onze actie deze onderzoeken kunnen gaan steunen. Het geld dat we inzamelen zullen we volledig doneren aan het Kankeronderzoekfonds Limburg, met als voorkeur de onderzoekslijnen zoals bovenstaand beschreven. Bekijk deze op de site van Kankeronderzoekfonds Limburg: https://www.kankeronderzoekfondslimburg.nl/onderzoeken/borstkanker/dr-marc-lobbes

Dit alles spreekt mij aan en is heel herkenbaar voor mij. Ik heb de afgelopen maanden heel veel steun gekregen van familie, vrienden, collegae en lotgenoten. Dit heeft me een heel warm gevoel gegeven. De actie “Trap mee voor het MUMC” die door mijn vrienden wordt georganiseerd ontroert me en ik hoop dat het een groot succes zal worden. ”

Helpen jullie hen mee om van deze actie een succes te maken? Ieder bedrag is welkom! https://whydonate.nl/fundraising/trap-mee-voor-het-mumc/nl

 

Sluit de enquête