22 november 2016

Swingende Jazzmiddag bij Centre Ceramique Maastricht!

Zondag 27 november geeft het Dr. John's Swingtet vanaf 15:00 uur een gratis toegankelijk concert bij Centre Ceramique in Maastricht.

Dr. John Swingtet staat voor authentieke swing uit de jaren 30-40-50, de periode waarin de meeste 'standards' zijn ontstaan die vandaag nog steeds op jazz- en poppodia zijn te horen. Met saxofonist Daniel Daemen en trombonist Jacques Coenen in de hoofdrol. Onder leiding van klarinettist Jan Huynen.
Dit concert staat in het teken van het benefietdiner "Pennies from Heaven" dat plaatsvindt op vrijdag 27 januari 2017 in Hostellerie La Butte aux Bois in Lanaken ten behoeve van Kankeronderzoekfonds Limburg. De opbrengst van de 1st edition in 2016 was maar liefst € 35.000!

Swingtime
Tijdens de hoogtijdagen van de swing waren de leiders van de populaire bigbands de popsterren van dat tijdperk. Benny Goodman, Tommy Dorsey en Glenn Miller waren niet alleen charismatische bandleiders maar ook sublieme blazers. Zij produceerden in de jaren 30, 40 en 50 van de vorige eeuw talloze hits die hen grote populariteit bezorgden. Terwijl de bigbands gaandeweg verdwenen, bleven vele van hun nummers tot in onze dagen geliefd.
Het repertoire van Dr John’s Swingtet vormt een bloemlezing uit dat repertoire. Jack Coenen arrangeerde de stukken voor drie blazers (klarinet, alt sax en trombone) en ritmesectie (piano, gitaar, contrabas en drums) volledig in stijl.
Hierdoor laat de band met een eigen geluid de onvergetelijke klanken van weleer herleven.

Line up: Jorre Reynders – altsax, Christian Martens – tenorsax, Lou Brouns – trombone, Jan Huynen (Dr. John) – klarinet, Jean Haesen – piano, Paul Gerards – gitaar, Ruud Deckers – contrabas, Ed Huynen - drums