Run to Fight Cancer levert ruim 38.000 euro op voor kankeronderzoek

De tweede editie van de sponsorloop Run to Fight Cancer, afgelopen zondag georganiseerd door Students Fight Cancer, heeft ruim 38.000 euro opgeleverd. Dit bedrag belooft in de komende weken nog heel wat op te lopen wegens de successen van de collecteweek en een enkele andere acties die tijdens deze week plaatsvonden. De opbrengst gaat naar kankeronderzoek in het Maastricht UMC+.

De Run to Fight Cancer is een jaarlijks evenement georganiseerd door Students Fight Cancer, de studententak die valt onder Kankeronderzoekfonds Limburg. Deelnemers van de Run kunnen zich inschrijven voor een route van 5 of 10 kilometer waarbij zij zowel de Maas als de prachtige Sint Pietersberg passeren. Door de toegankelijke afstanden is de Run to Fight Cancer een evenement waar iedereen aan mee kan doen, en dat blijkt! Zo was de jongste deelneemster dit jaar slechts 9, en wist de oudste deelnemer de leeftijd van 70 aan te tikken. Met maar liefst 330 deelnemers was de Run dit jaar volledig uitverkocht!

Deelnemers van de Run konden zich gedurende de aanloop van het evenement als individu of als team laten sponsoren. Zo waren er dit jaar een aantal opvallende uitschieters die een flinke som aan donaties ontvingen. Team HV Sittardia van de handbalvereniging uit Sittard behaalden als team ruim €10.000 op. Zij renden dit jaar mee voor hun 25-jarige teamgenoot die zij een maand eerder verloren aan kanker. Met kippenvel op de armen onthaalden het bestuur de deelnemers terwijl zij de finish passeerden. Het individu dat dit jaar het meeste geld op wist te halen was Justine van Meel. Zij zette zich in voor haar ongeneeslijk zieke vader en heeft hem ongelooflijk trots kunnen maken met het eindbedrag van maar liefst €2.361.

Na de loop werd het evenement voortgezet met een zogenoemde ‘derde helft’ bij D’n Hiemel waarbij men onder het genot van een drankje genoot van de behaalde successen van deze dag. Tijdens deze derde helft waren twee dj-duo’s aanwezig, was er ruimte voor het delen van persoonlijke motivatie en kon de foodtruck van Soapbro’s natuurlijk niet ontbreken. Een deel van de opbrengst van deze derde helft mag worden opgeteld bij het eindbedrag van de Run.

In het voorjaar van volgend jaar zal er zonder enige twijfel een derde editie van de Run to Fight Cancer plaatsvinden. Gerrit Praasterink, bestuurslid van Students Fight Cancer, voegt hieraan toe: “Students Fight Cancer bestaat pas 3 jaar en we zijn dus nog heel erg aan het zoeken welk soort evenementen het meeste succes bieden. Toch bleek tijdens onze eerste editie vorig jaar dat de Run to Fight Cancer veruit het meeste succes en vreugde biedt. Deze Run blijft dus zeker een jaarlijks terugkerend evenement, die met het jaar groter belooft te worden! We hopen komend jaar dubbel zo veel mensen te mogen ontvangen en ons bereik in de strijd tegen kanker te vergroten.”

Sluit de enquête