20 juli 2016

Nieuw gezicht en ambassadeur Kankeronderzoekfonds Limburg.

Fabiënne en Nathalie SperaKomende weken verschijnen de eerste uitingen met het nieuwe gezicht van het Kankeronderzoekfonds Limburg: de 22-jarige Fabiënne Spera uit Heerlen. Een jaar geleden werd bij haar acute leukemie vastgesteld. Kort na de diagnose berichtte zij familie en vrienden om samen een vuist te maken tegen de ziekte. En dat heeft ze gedaan! Na een bijzonder zware periode, waarin zij vier chemokuren en een beenmergtransplantatie onderging, is ze langzaam herstellende en maakt ze weer volop plannen voor de toekomst. 

Vijftien jaar geleden werd bij haar opa dezelfde ziekte geconstateerd. Wat haar, maar vooral ook haar ouders, het afgelopen jaar is opgevallen zijn de sterk verbeterde onderzoekstechnieken en behandelmethoden, de grotere overlevingskans. Voor Fabiënne een reden om mee te werken aan deze nieuwe postercampagne.

Zelf fondsen werven

Het was de bedoeling dat Fabienne in mei zou meedoen aan  Five 4 Five*. Zij had hiervoor ruim € 2.500 aan sponsorgeld opgehaald! Omdat haar conditie het echter nog niet toelaat, namen haar ouders, broer en schoonzus de honneurs voor haar waar en wandelden mee. Maar strijdbaar als ze is, belooft ze zich waar mogelijk in te gaan zetten voor het Kankeronderzoekfonds Limburg. Ze wil bijdragen aan de publieke bewustwording dat het werven van fondsen ten behoeve van onderzoek ongelooflijk belangrijk is.

Onderzoek redt levens

Nog steeds stijgt wereldwijd het aantal mensen dat in aanraking komt met kanker, omdat ze zelf ziek worden of een vriend, familielid of partner ziek wordt. Gezondheid is een groot goed. In goede gezondheid oud worden, wil iedereen. Als er dan toch iets aan je gezondheid mankeert, hoop je op de beste behandeling dichtbij huis. Meer wetenschappelijk onderzoek resulteert in goede zorg en betere behandeling dichtbij, in Limburg. Dat is waar het Kankeronderzoekfonds Limburg zich hard voor maakt.

 

Lees meer over Fabiënne Spera.

 

* Five 4 Five is een wandel, hardloop en fiets evenement georganiseerd door Kankeronderzoekfonds Business Vrienden in de gemeente Eijsden-Margaten op 28 mei j.l.. Met Five 4 Five wordt geld opgehaald voor kanker onderzoek in Limburg. In 2017 vindt Five 4 Five op 20 mei plaats. Voor meer informatie over Five 4 Five kunt u kijken op www.five4five.nl.