16 mei 2017

Navenant Aspergeweekend brengt recordbedrag van 100.000 euro op voor Kankeronderzoekfonds Limburg

Afgelopen weekend vond voor de elfde keer het Navenant Aspergeweekend plaats; zaterdag de Classiccarrally en zondag het Groot Limburgs Aspergediner bij sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht. De jaarlijkse veiling bracht in totaal een recordbedrag van 100.000 euro op! De opbrengst van dit weekend gaat in zijn geheel naar het Kankeronderzoekfonds Limburg. 

Het Navenant Aspergeweekend, bestaande uit de Classiccarrally op zaterdag en het Groot Limburgs Aspergediner op zondag, is een jaarlijks terugkerend evenement dat dit jaar voor de elfde keer plaatsvond. Hoogtepunt van het Aspergeweekend is de veiling waarvan de opbrengst bestemd is voor het Kankeronderzoekfonds Limburg. Sinds de oprichting van het Navenant Aspergeweekend wordt de opbrengst elk jaar groter, met dit jaar een recordopbrengst van 100.000 euro.  

De rally start zaterdagochtend met zo’n 75 bolides en hun eigenaren bij Hostellerie de Hamert in Wellerlooi. De route loopt door het prachtige Limburgse landschap waarbij de rallyrijders diverse stops maken waar zij getrakteerd worden op culinaire verrassingen. Afsluitend genieten de deelnemers van een walking dinner bij Da Vinci in Maasbracht, verzorgd door sterrenchef Margo Reuten en meestergastheer en sommelier Petro Kools. 

Ruim 150 gasten nemen zondagmiddag deel aan het Groot Limburgs Aspergediner bij Da Vinci in Maasbracht. Zij genieten van de tongstrelende aspergegerechten van chef Margo Reuten en worden verwend met muzikale pareltjes van Martin Hurkens en Beppie Kraft. Hoogtepunt van de middag is uiteraard de veiling met Sjra Puts als veilingmeester. Met grote trots presenteren Margo Reuten en Jan Hol de totale opbrengst van het Aspergeweekend aan het publiek: 100.000 euro! 

Ps: zaterdag 20 mei wordt een compilatie van het hele weekend uitgezonden op L1 om 17.15 – 19.15  en 22.15 uur