Mayke Savelkoul: "Wij rennen mee. Samen voor ons teamgenootje, vriendin, zusje. Samen voor onze nummer 7"

Mayke Savelkoul vertelt, namens HV Sittardia, waarom zij deelnemen aan de Run to Fight Cancer. Het team van HV Sittardia bestaat ondertussen uit 33 deelnemers die tot nu toe een bizar totaalbedrag van €5961 hebben opgehaald. Met een reden.

Waarom rennen jullie mee?

"Wij zijn HV Sittardia en wij Lopen op 1 Mei mee met Students Fight Cancer. Wij lopen mee voor Veerle. Veerle is op 25 jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van darmkanker, met uitzaaiingen in de longen. Na een ziektebed van 4,5 maanden kwam er een einde aan deze achtbaan van emoties.

Ik als zusje van Veerle heb dit natuurlijk van heel dichtbij meegemaakt. Veerle liep al een lange tijd met wat vage buikklachten. Na een bezoekje aan de huisarts volgden er onderzoeken in het ziekenhuis. Al snel kwam het telefoontje of we voor de uitslag van de testen naar het ziekenhuis konden komen. Toen er afdeling oncologie op de afspraakbevestiging stond wisten we al genoeg.

Het nieuws was daar: Veerle had darmkanker. Uit wat vervolgonderzoeken bleek al snel dat er ook uitzaaiingen in de longen zaten, stadium 4. Tot overmaat van ramp werden er tijdens een darmoperatie uitzaaiingen op de buikwand gevonden en kreeg ze een stoma.

Toch was er altijd hoop. Het ondergaan van de chemo viel niet tegen. Hoewel Veerle het de eerste dagen heel zwaar had, niet kon eten en veel misselijk was, ging het in de daarop volgende weken telkens langzaam beter. Na de derde chemokuur kwam het goede nieuws: de tumoren waren gekrompen!

Maar al snel ging Veerle na dit nieuws fysiek flink achteruit. Eten ging niet meer en ze werd alsmaar dunner en dunner. Ook kreeg ze veel pijn. Die verschrikkelijke pijn, pijn waardoor ze liever alleen nog maar sliep. Want als ze wakker was lag ze het liefst opgerold te wiegen. Alleen dit hielp minimaal. Na een aantal ziekenhuisopnames en telkens verhoogde medicatie werd de pijn niet minder. Toen kwam op woensdag 16 maart het nieuws: Veerle werd niet meer beter. Er kon niks meer voor haar worden gedaan. Maandag 21 maart kwam ze naar huis. Hier hebben we met het gezin nog een hele fijne tijd gehad en veel kunnen praten en knuffelen. Als we een knuffel wilden mochten we haar altijd wakker maken!

Dinsdag 29 maart heeft Veerle zelf het besluit genomen dat het niet meer verder kon. Ze was zwak en futloos. Het was goed zo. In het bijzijn van haar naasten is ze dan ook rustig ingeslapen.

Het gevoel machteloos te zijn tijdens de hele situatie is verschrikkelijk. Je kunt zo weinig voor haar doen. Daarom slaan wij nu als handbalvereniging, de vereniging waar Veerle al jaren met veel plezier lid was, de handen ineen. Al is het maar 1% dat je iets kunt doen. Misschien niet meer voor Veerle, maar voor alle andere die ooit met deze verschrikkelijke ziekte te maken krijgen."

Samen voor ons teamgenootje, vriendin, zusje. Samen voor onze nummer 7.
Wil je Team HV Sittardia steunen? Klik hier
Wil je zelf meerennen? Klik hier!

* Deze foto van Veerle is ook zeker niet voor niets gekozen. Veerle is in 2017 Miss Oktoberfeest in Sittard geweest en deze foto is gemaakt op een dag waarop alle Ex-Missen bijeenkwamen. Mayke: "De blijdschap op de foto typeert Veerle: altijd lief en super vrolijk."

 

Sluit de enquête