Constance Coenegracht: Terugblik op 7 minutes push-up challenge

Constance Coenegracht, eigenares van mac Sportsclub in Maastricht, speelde afgelopen oktober een belangrijke rol voor Kankeronderzoekfonds Limburg. Samen met haar team zette zij zich in om elke dag een online sportles te faciliteren voor de 7 minutes push-up challenge. Met veel plezier, zoals wij van Constance begrepen. “Ik ken de directeur en weet hoe hard jullie werken voor de goede doelen. Zelf vind ik het ook fijn om iets te doen. Ik investeer mijn tijd graag in dit soort campagnes om zo een steentje bij te kunnen dragen aan de onderzoeken die jullie steunen.”

Tijdens de 7 minutes push-up challenge werden mensen gemotiveerd om een maand lang, elke dag, een korte work-out te voltooien. “Naar mijn bescheiden mening doen veel te weinig mensen aan krachttraining en vergeten zij het positieve effect van een sterker lichaam; en vooral ook de bovenkant.” Niet voor niets werd er, onder andere, op de push-ups gefocust. Een sportieve leefstijl draagt bij aan een betere gezondheid, zo ook als het gaat om kanker. Middels de 7 minutes push-up challenge wilde mac Sportsclub bijdragen een ‘leefstijl verandering’, zegt Constance. “Het is een manier om ons stukje Nederland (Limburg) een beetje fitter en sterker te krijgen, op een laagdrempelige manier.”

De actie is tot een groot succes uitgegroeid. Constance heeft veel positieve geluiden gehoord van enthousiaste deelnemers; deelnemers die in totaal een geweldig bedrag van maar liefst €10.546 op hebben gehaald. Zelf hoopt ze dat de deelnemers deze fitheid volhouden. Haar volgende doel is om mensen, naast beweging, ook bewust te maken wat het effect van gezonde voeding is. Zij gebruikt hierbij de term ‘consuminderen’. “Misschien weet iedereen wel in grote lijnen wat goed is en wat niet, maar toch hebben veel mensen een hoog vetpercentage. Meten is weten!” Hiermee wil Constance het belang van een gezonde leefstijl met betrekking tot kanker nog eens benaderen.

Wil je alsnog deelnemen aan de 7 minutes push-up challenge? Alle work-outs zijn terug te vinden op https://7minuteschallenge.actiekankeronderzoekfondslimburg.nl/work-outs. Je kunt natuurlijk ook nog altijd doneren via de website!

📷 Photostique

 

Sluit de enquête