Dinsdag 13 november

Netwerkbijeenkomst Business Vrienden Kankeronderzoekfonds Limburg

Op dinsdag 13 november a.s. om 17.30 uur organiseert Business Vrienden Kankeronderzoekfonds Limburg de 2e netwerkbijeenkomst van 2018. Wij hebben weer een interessant onderwerp gekozen en bieden u deze avond voldoende gelegenheid om te netwerken. 

Onderwerp: De vooruitgang van DNA onderzoek: Kanker diagnoses uit ontlasting en urine 

Korte toelichting op onderwerp: Al vele jaren worden in de medische wereld biomarkers gebruikt om de toestand van een patiënt te bepalen. Voorbeelden hiervan zijn het HCG gehalte in het bloed bij een zwangerschap, of de aanwezigheid van bacteriën in de urine bij een blaasontsteking. Ook om de diagnose kanker te stellen worden biomarkers steeds vaker gebruikt, vaak voorafgaand aan andere onderzoeken zoals scans of echo’s. Belangrijk hierbij is dat de biomarker makkelijk en patiëntvriendelijk te meten is.  

In dit onderzoek gaan onderzoekers van Maastricht UMC+ op zoek naar nieuwe, specifieke biomarkers voor kanker die gemeten kunnen worden in de ontlasting of urine van patiënten. Hiervoor gebruiken de onderzoekers een nieuwe methode die zij recent ontwikkeld hebben om heel specifiek en gericht speciale biomarkers op te sporen.

Programma:   


17.30 uur
 

Ontvangst

18.15 uur

 

Welkomstwoord door Frans Dullens, voorzitter Kankeronderzoekfonds Limburg Business Vrienden 

 

18.20 uur

 

Presentatie verzorgd door Dr. Kim Smits, assistent professor en onderzoeker DNO biomakers

 

18.50 uur

 

Rondleiding afdeling en laboratorium Pathologie

 

19.30 uur

Walking dinner en gelegenheid tot netwerken

Sluiting

Rond 21.00 uur

 

Deze avond wordt georganiseerd voor de leden van Business Vrienden Kankeronderzoekfonds Limburg. 

Geen lid van de Business Vrienden maar heeft u interesse om deze avond bij te wonen? Neem dan contact op Philip van Ballegooie of Marcel Bourgonje via info@vriendenkl.nl

Meer informatie vindt u op de website: www.vriendenkl.nl