Zaterdag 12 mei & zondag 13 mei

Het Navenant Aspergeweekend

Het Navenant Aspergeweekend op 12 & 13 mei 2018. 

Op 12 en 13 mei 2018 wordt de twaalfde en tevens laatste editie van het Navenant Aspergeweekend georganiseerd. Althans, in de huidige opzet. In 2019 wordt het evenement in een nieuw jasje gegoten. 

In het tweede weekend van mei wordt, zoals u gewend bent op de zaterdag, een uitdagende rally gereden. Deze autotocht start net als voorgaande edities bij Hostellerie de Hamert in het Noord-Limburgse Wellerlooi. De deelnemers rijden langs de mooiste plekken in onze provincie. Tweesterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht is voor de laatste keer de finishlocatie. Onderweg maken de rijders kennis met alle (asperge)schatten die Limburg rijk is en wordt uiteraard de inwendige mens in de culinaire watten gelegd. 

Op zondag is het tijd voor het Groot Limburgs Aspergediner dat voor de laatste keer plaatsvindt bij Restaurant Da Vinci in Maasbracht. Chef Margo Reuten en sommelier Petro Kools verzorgen dit culinaire festijn dat in het teken staat van geld inzamelen voor het goede doel. Onder meer met een veiling wordt geld opgehaald dat ten goede komt aan een effectieve geneeswijze voor uitgezaaide kanker. Tijdens editie 2017 werd het recordbedrag van maar liefst 100.000 euro opgehaald. 

Hoe het asperge-evenement er in 2019 uit gaat zien, houden we nog even geheim. Wel laten wij u weten dat de rally ook in de nieuwe opzet behouden blijft.

Het Navenant Aspergeweekend is een initiatief van de Navenant Foundation. Een stichting die zich tot doel stelt geld in te zamelen voor Limburgse doelen. Één daarvan is Kankeronderzoek Limburg. De opbrengst van het Aspergeweekend gaat ieder jaar naar prof. dr. Gerard Bos en zijn team, die aan het UMC+ in Maastricht onderzoek doen naar een behandelmethode tegen kanker; het killercellenproject. Op basis van de huidige stand van de geneeskunde is kanker nog niet te genezen. De killercel-machine is reeds in gebruik in Maastricht, maar om het onderzoek tot een succes te maken, is nog meer geld nodig. 

Nieuw bij het Aspergeweekend 2018 is dat u op zondag gebruik kunt maken van een thuisbrengservice. Hierbij wordt u na de gezellige culinaire dag comfortabel naar huis gebracht.